kliknięcie w logo przenosi na stronę sklepu
Od firmy ZIELONY NURT otrzymałam do przetestowania olej słonecznikowy.
Od firmy ZIELONY NURT otrzymałam do przetestowania olej słonecznikowy.
Zdobył moje zaufanie zanim otworzyłam butelkę dlaczego? Ponieważ jest w szklanej butelce a nie PET ( wiecie jak są szkodliwe butelki PET ). Bardzo lubię sklepy ze zdrową żywnością, ZIELONY NURT na pewno do nich należy. Zbliżały się urodziny Jasia więc stwierdziłam że do grillowanego mięsa przydałaby się surówka i do niej postanowiłam użyć oleju o którym wyżej wspomniałam.
Firma przedstawia nam ten OLEJ następująco :
"Olej słonecznikowy pozyskujemy z najwyższej jakości ziaren słonecznika tłoczonych na zimno. Unikalna technologia zachowuje w pełni walory smakowe oraz zdrowotne naszego oleju. Charakteryzuje go bogactwo kwasów wielonienasyconych oraz witaminy E, które w dużej mierze są odpowiedzialne za obniżenie poziomu cholesterolu oraz wspomaganie i stymulowanie naszego układu odpornościowego. Olej słonecznikowy ma także szerokie zastosowanie w kosmetyce, stosowany na skórze ogranicza powstawanie zmarszczek oraz utrzymuje nawilżanie skóry.
Należy stosować go na zimno jako dodatek do surówek , oraz potraw duszonych i gotowanych. Nie należy go podgrzewać do temperatury 100 stopni.
Bez dodatku konserwantów. Trzymać w chłodnym miejscu z dala od źródeł światła."Olej jak najbardziej przechowuję w lodówce zgodnie z zaleceniami.
Przepis jaki znalazłam na surówkę to surówka z młodej kapusty z koperkiem który znalazłam u bardzo często odwiedzanej przeze mnie MARGARYTKI z bloga KULINARNE SZALEŃSTWA MARGARYTKI.
Przepis: Surówka koperkowa:
Bez dodatku konserwantów. Trzymać w chłodnym miejscu z dala od źródeł światła."Olej jak najbardziej przechowuję w lodówce zgodnie z zaleceniami.
Przepis jaki znalazłam na surówkę to surówka z młodej kapusty z koperkiem który znalazłam u bardzo często odwiedzanej przeze mnie MARGARYTKI z bloga KULINARNE SZALEŃSTWA MARGARYTKI.
Przepis: Surówka koperkowa:
½ niedużej główki młodej kapusty
½ pęczka koperku (albo cały jeśli jest mały)
1 mała cebulka abo szczypiorek (osobiście wolę młodą cebulkę)
sól, pieprz
kilka kropli soku z cytryny
1 łyżeczka cukru
1 łyżka oleju z pestek winogron
Kapustę oczyścić i poszatkować. Posolić, przykryć talerzem i odstawić na 10 minut. W tym czasie pokroić cebulkę w drobną kostkę i posiekać koperek (koniecznie opłukany wcześniej, żeby nie był zbyt mokry)
Do kapusty dodać cebulkę, koperek, pieprz, sok z cytryny i cukier. Wszystko wymieszać, a jeszcze lepiej dobrze wygnieść dłonią (czystą!!!). Na końcu dodać olej i ponownie wymieszać.
Piękny żółty kolor świeżego oleju pobudza zmysły a smakoszowi wiele nie potrzeba. Olej został dodany do potrawy, jej smak znacznie się poprawił a wszystkie składniki pięknie się połączyły.
Oto efekt końcowy
Surówka wyszła wyborna a olej już czeka w lodówce na kolejne użycie, czego dokonam niewątpliwie.
Piękny żółty kolor świeżego oleju pobudza zmysły a smakoszowi wiele nie potrzeba. Olej został dodany do potrawy, jej smak znacznie się poprawił a wszystkie składniki pięknie się połączyły.
Oto efekt końcowy
Surówka wyszła wyborna a olej już czeka w lodówce na kolejne użycie, czego dokonam niewątpliwie.
Drodzy czytelnicy, w sklepie http://zielonynurt.pl znajdziecie wiele zdrowych produktów, więc warto tam zajrzeć i dokonać zakupu. Jeśli tam cokolwiek zakupicie to zapraszam do użycia kodu dzięki któremu zapłacicie mniej za zakupy.
Kliknijcie tu na SKLEP a dokonując zakupów wpiszcie taki nr kodu BL100147 wtedy zapłacicie mniej za zakupy.
Serdecznie zapraszam na stronę sklepu gdzie link do niej juz wcześniej podawałam a także na stronę na FB
Firmie bardzo dziękuję za możliwość przetestowania produktu.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz